Interesse?
app of stuur een e-mail
06-23699520 info@speltherapiegroningen.nl

Werkwijze

Over veiligheid, grenzen, onvoorwaardelijke aanvaarding… en kleding om in te spelen.

In de spelkamer tijdens de therapie houd ik het veilig en ben ik er onvoorwaardelijk voor je kind. Ik geef je kind de ruimte zelf te kiezen wat het wil spelen en waarmee het wil spelen. In het doen van het spel leert je kind de therapeut kennen en de therapeut leert de speeltaal van je kind kennen.

Spelen gaat fijn in gemakkelijk zittende kleding dat enkele verfspatten kan verdragen.

In de rust en de veiligheid van de spelkamer kan je kind vrij-uit-spelen. Via dit vrij-uit-spelen leert het over zijn gedachten, gevoelens en gedrag. Al spelend ontdek ik waar in het spel van je kind spanning en onrust zit. Tijdens dit spel ben ik steunend aanwezig en verwoord wat er gebeurt.  In dit spelend actief zijn kunnen veranderingen plaatsvinden die je kind meeneemt en ook buiten de spelkamer inzet.

Al spelend leert je kind zijn krachten ontdekken, ervaringen verwerken en levensvaardigheden oefenen.

In het gehele proces van de speltherapie-behandeling ben ik er voor vragen van ouder/verzorger en kind. Wanneer het beter gaat en jullie elkaar weer begrijpen, ervaar je meer rust en evenwicht naast de lastigheden in het gezin. Vanaf dat moment wordt de therapie afgebouwd en nemen we afscheid van elkaar.

Wat jij als verzorger en/of je kind met mij bespreekt blijft tussen ons.